Mitt arbete

Här jobbar jag på dagarna

Jag jobbar på ett företag som säljer maskindetaljer/maskindelar; allt ifrån handtag, plugg och maskinfötter till låsmuttrar, vibrationsdämpare och magneter. Mitt arbete där består i huvudsak av att ansvara för företagets hemsida och den CAD-relaterade delen av verksamheten.

Vi har CAD-modeller i både 2D och 3D för nästan alla våra artiklar färdiga för nerladdning. En fördel jämfört med många andra företag som erbjuder liknande tjänster är att besökaren inte behöver registrera sig för att kunna ladda ner filerna, något som jag själv tycker är ganska jobbigt när man råkar ut för det. Haha, jag låter ju som värsta försäljaren...

Hemsidan är vid det här laget ganska gammal och omodern men det ska det bli ändring på vad det lider :-) Det är lite andra grejor på gång så det känns onödigt att göra det förrän allt är bestämt.

För den som har mekaniska konstruktioner på agendan är de artiklar vi säljer klart intressanta, för den genomsnittlige privatpersonen totalt ointressanta; det finns dock undantag:

När jag en gång byggde en vedbod hemma så hade jag faktiskt nytta av de maskinskor vi säljer för att inte träet skulle ligga an direkt emot marken och börja ruttna; att gjuta en grund tyckte jag verkade lite väl seriöst, fördelen med maskinfötter är ju också att jag kan ta bort boden om jag skulle vilja det senare utan att behöva forsla bort hundratals kilo betong. Underlaget är lite ojämnt och har "tveksam bärighet" om man säger så, så jag valde förstås ställfötter med en stor anliggningsyta för att senare kunna justera schabraket vartefter det sjunker ner i underlaget. Detta har fungerat alldeles utmärkt, boden har nu stått där i över fyra år och bara en enda justering är gjord; det börjar dock bli dags för en andra justering. Jag lever i den ljusa förhoppningen att antalet justeringar kommer att minska i antal vartefter underlaget blir mer komprimerat.