Magstorm - Bloggen
Magstorm – Bloggen

13 september 2011:

Skaldemans diet efter en månad

Filed under: Viktminskning — Etiketter:, , , , , , — Magnus Storm @

Nu har det gått en månad sen jag började med LCHF-dieten (13 augusti-13 september), och i det stora hela tycker jag att det har gått bra. Det har gett en viss viktminskning (som mest cirka 4,5 kg inklusive vatten) och har inte varit så besvärligt ur ett praktiskt perspektiv som jag hade trott – jag hade befarat att det skulle innebära mer arbete, både med själva maten och med omgivningens åsikter.

En sak som jag inte har tagit med i ekvationen är att jag började träna igen för ett par veckor sen (jag har i skrivande stund gjort fem pass, två i veckan, sen jag började), något som förmodligen har gett en viss ökning av muskelmassan och därmed totalvikten. Hur mycket detta är mätt i hekto har jag ingen aning om – vågar man gissa på ett halvt kilo totalt, utspritt lite här och där på kroppen? Eftersom jag inte vet hur mycket det är, kommer jag inte att ta med det i diagrammet nedan; man får helt enkelt ha det i bakhuvudet bara.

En sak som jag har glömt att skriva om är att mitt eksem (mjälleksem) periodvis har blivit värre av den här kosten. Jävla Skaldeman! ;)

När jag ändå är inne på saker som jag har glömt så kan jag ju lika gärna ta med att min mage har blivit bättre.  Jag brukar i vanliga fall ta magmedicin en eller ett par gånger i veckan för att hålla magsyran i schack, men nu har jag bara tagit ett par-tre stycken på en månad, och det i förebyggande syfte. Jag ska prova att sluta med medicinen helt och hållet nu och se vad som händer.

Jag kommer att fortsätta med dieten, och min nu uppsatta målvikt är 85 kg. Jag kommer också att skriva lite om hur det går vartefter det händer något speciellt, om det nu gör det. Förresten, känner jag mig själv rätt så kommer jag nog att skriva även om det inte händer något märkvärdigt. Jag kommer att fortsätta bekämpa bulan där fram tills den är borta, eller åtminstone kraftigt reducerad – ja, bulan ovanför bältet alltså.

Viktkurva över Skaldemans diet efter en månad.

1. After work med kolhydrater i både fast och flytande form.

2. Kräftskiva med kolhydrater, huvudsakligen i flytande förm (öl).

3. Två öl cirka tio minuter efter avslutad måltid.

Vad tror du? Är det läge att testa själv?

 

08 september 2011:

LCHF – en iakttagelse kring den temporära effekten av större, enstaka, kolhydratintag

Filed under: Viktminskning — Etiketter:, , , , , — Magnus Storm @

I lördags var det kräftskiva med tillhörande öl i relativt stora mängder och under många timmar. Jag undvek kolhydrater i fast form så långt jag kunde eftersom jag ville testa om jag skulle få ont i magen av enbart kolhydrater i flytande form, som jag fick förra gången det var fest – öl blev det som sagt mycket av.  Dagen efter hade jag inte alls ont i magen, men frågan är om det berodde på, eller i alla fall dämpades, av att jag drack stora mängder vatten de sista timmarna (jag kom inte i säng förrän cirka 05:30 på söndagsmorgonen och öldrickandet började vid 13:30-tiden dagen innan).

Om man tittar på hur viktdiagrammet såg ut efter förra gången det var fest, så verkar det som att det tar cirka tre-fyra dygn att komma ner i den vikt man hade före festandet började (jag har ett uppdaterat diagram som jag kommer att visa när det har gått en månad, så jag har mer historik än vad som syns just nu). Jag tror knappast att den siffran är särskilt exakt, men det verkar i alla fall vara en liten fingervisning – om jag intar större mängder kolhydrater så slänger jag cirka tre-fyra dygn av LCHF-bantningen i soptunnan. Vad det får för effekt på längre sikt vet jag inte – det kanske bomsar effekten i flera dagar? Med tanke på hur kort tid jag har hållit på med dieten så har det ju varit ganska mycket festande :roll:

Jag tänkte att jag skulle lägga ut ett diagram när det har gått en månad sen jag började med Skaldemans viktminskningsmetod; det blir alltså någon gång kring den 13/9. Jag lovar inte ett exakt datum men jag ska göra så gott jag kan.

30 augusti 2011:

LCHF, miljön och medmänniskors hälsa.

Filed under: Negativt,Viktminskning — Etiketter:, , , , — Magnus Storm @

Jag blir lika irriterad varje gång miljödebatten spårar ur. Nu verkar vissa anse att det är viktigare att hålla nere koldioxidutsläppen än att tänka på människors hälsa: http://www.gp.se/matdryck/1.710419-kottdiet-sponsrad-av-kottindustrin. Det blir mer och mer uppenbart att det på många håll inte finns någon som helst rim och reson när det kommer till vilka argument som, för en utomstående, kan verka vettiga i klimatreligionens namn. Ja, jag använder ordet klimatreligion eftersom det är vad det har blivit – de forskare som hävdar att teorin inte håller blir effektivt tystade, en efter en.

Nu kanske du tycker att jag är någon slags ”galning” eftersom jag tycker att det är fel att ta död på en debatt så länge den ena sidan inte har blivit överbevisad bortom allt tvivel. De flesta tror tyvärr att det är så, men det är inte sant. Här är bara några exempel på människor som inte håller med om den nu rådande ”sanningen”:

http://www.realclimate.org/

http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/christopherbooker/5067351/Rise-of-sea-levels-is-the-greatest-lie-ever-told.html

http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/61876.pdf

http://www.populartechnology.net/2009/10/peer-reviewed-papers-supporting.html

http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100017393/climategate-the-final-nail-in-the-coffin-of-anthropogenic-global-warming/

http://insciences.org/article.php?article_id=8012

Vad tror du själv? Står verkligen alla dessa forskare på ”oljebolagens lönelistor” (ett mycket vanligt argument bland de ”religiösa”)? Borde vi inte satsa mer på det vi kan bevisa (metoder för att höja hälsonivån bland mänskligheten) än det som bara är dåligt underbyggda teorier och datormodeller?

29 augusti 2011:

Sten Sture Skaldemans diet efter drygt två veckor

Filed under: Viktminskning — Etiketter:, , , — Magnus Storm @

Nu har det gått ett tag och jag känner mig ganska inkörd i ”bantningstänket” (visste du förresten att uttrycket bantning kommer från den engelske begravningsentreprenören William Banting, som lyckades gå ner i vikt med hjälp av den här metoden redan på 1800-talet?).

I fredags var det fest, och det slank ner en massa saker som man inte ska äta om man går på den här dieten; öl, bröd och potatis var mina största synder. Dagen efter så protesterade magen mot den ”främmande” kosten som den hade fått och jag hade ont i magen (egentligen var det väl i tarmarna misstänker jag) hela dagen och hela kvällen, men inte så ont att jag inte kunde somna. Dagen efter var det bra mycket bättre, men inte helt bra.

Hur har det gått med vikten efter festandet i fredags då? Om jag tar det från början så gick jag ner cirka 2,5 kg efter sex dagar, sen gick vikten upp och ner i en vecka, sen gick jag ner 0,5 kg till. I helgen hade vikten gått upp en del, men imorse var den nere på vad den var i fredags morse igen. Jag tänkte att jag skulle lägga ut ett diagram någon gång ibland, så att det blir lite lättare att följa utvecklingen:

Diagram - Sten Sture Skaldemans diet.

 

22 augusti 2011:

Skaldemans diet efter drygt en vecka

Filed under: Viktminskning — Etiketter:, , , — Magnus Storm @

Nu har jag följt Sten Sture Skaldemans riktlinjer för viktminskning så gott jag har kunnat i nio dagar, och det här är vad jag har ätit och druckit under den perioden (taget fritt ur minnet):

 • Köttfärs.
 • Kyckling.
 • Bacon.
 • Grädde.
 • Kryddor.
 • Linfrö.
 • Solrosfrö.
 • 2 tomater (det ska man äta sparsamt av, därav mängden).
 • Isbergssallad.
 • Gurka.
 • Fetaost.
 • Färskost med olika kryddor.
 • ”Vanlig” ost (Gouda).
 • Smör.
 • Vatten (mycket mer än tidigare av den varan).
 • En klunk mjölk efter en fettrik måltid (den smakade sötare än vad den gjorde tidigare).
 • Några skivor påläggskorv.
 • Många skivor ”hamburgerkött” (ett smörgåspålägg som de kallar så).
 • Majonnäs.
 • Yoghurt (inte tillåtet enligt hans riktlinjer).

Till frukost har jag oftast ätit yoghurt med linfrö och solrosfrö och ett par tuggor rent smör (det låter kanske äckligt, men det är helt ok). Det är kanske inte idealiskt att börja dagen med det man helst inte ska äta (yoghurt), men jag har gjort det av praktiska skäl. Middagarna har oftast bestått av köttfärs med olika kryddor.

Här är några av mina erfarenheter:

De första dagarna hade jag svårt att avgöra om jag var hungrig eller inte; samtidigt som magen kändes full så fanns det ändå ett slags tomrum i den. Min teori är att den inte var van vid att få så lite kolhydrater – jag provade att äta en tomat och då gick det över. Efter cirka en vecka var den känslan borta.

Jag upplever inte att maten har känts alltför enformig under den här perioden, men det kommer säkert framöver – jag har ju precis börjat med den här dieten. Jämfört med traditionell bantning genom att äta mindre, vilket jag har provat under ett par dagar för några år sen, så tycker jag att det här går som en dans.

Vad har hänt med vikten då? Tja, jag har gått ner 2,5 kilo. Det tog sex dagar, efter det har det inte hänt nåt speciellt; jag ökade till och med i vikt med något enstaka kilo under ett par dagar, men jag har hört att det är normalt att man går upp eller ner något kilo ibland – det är väl mest vatten gissar jag. Jag gissar att de 2,5 kilo jag har gått ner också mestadels är vatten.

15 augusti 2011:

Bantning är inget för mig – viktminskning med Skaldemans metod kanske fungerar?

Filed under: Viktminskning — Etiketter:, , , , , — Magnus Storm @

Min viktutveckling går åt fel håll, så är det bara – de få gånger jag väger mig (gissningsvis 5-10 gånger per år) visar vågen i genomsnitt lite mer än förra gången. Jag tror att det hade varit lagom att gå ner cirka 10 kilo. Jag har alltid förknippat bantning med svält, så det har aldrig känts som något realistiskt alternativ. Min underbara tjej testade Sten Sture Skaldemans viktminskningsmetod, en variant på LCHF-metoden (Low Carb High Fat), för några år sen med strålande resultat; inte för att att hon egentligen behövde gå ner så mycket i vikt, men hon gjorde det i alla fall. Nu har jag bestämt mig för att testa den och jag ska försöka skriva lite om mina erfarenheter här framöver.

Jag började i lördags efter att ha påbörjat hans bok ät dig ner i vikt. Jag hade först tänkt att läsa hela boken innan jag började, men jag blev så sugen på att börja att jag gjorde det samma dag.

Metoden går lite förenklat ut på att få med så mycket fett och så lite kolhydrater som möjligt i maten. Bye bye potatis, pasta, bröd och öl (det sistnämnda kommer jag nog att fuska lite med…), hello grädde, ost, kött, fisk, fågel och fet mat (utan, eller med väldigt lite kolhydrater).

Så hur har det gått nu efter ett par dagar då? Tja, ganska bra får jag säga. Jag har inte varit hungrig i en enda minut hittills och jag har märkt att mättnaden varar mycket längre än tidigare och att ”hungern” kommer tillbaka väldigt, väldigt långsamt – så långsamt att jag knappt märker det. Det ska bli spännande att se hur lång tid det tar innan man märker någon skillnad på vikten – men de första kilona som man blir av med är visst bara vatten säger de…

Just det ja, det här kanske kan vara bra att ha med:
Startvikt: 96 kg.
Startlängd (ska förhoppningsvis inte förändras) : 192 cm

30 mars 2011:

Dygnet-runt-linser; det lönar sig att prova några olika.

Filed under: Kontaktlinser — Etiketter:, , , , — Magnus Storm @

Jag har ett brytningsfel, vilket gör att jag måste använda så kallade toriska linser, vilket i sin tur gör att utbudet minskar drastiskt när man ska prova dygnet-runt-linser. Eftersom jag har ganska dåligt tålamod med ”pilliga” saker så bestämde jag mig för att testa med dygnet-runt-linser. Den första sorten jag testade var ingen höjdare för mig; jag vaknade med ögonen halvt ihoplimmade av diverse ”ögongodis”; ungefär som det blir när man somnar med engångslinser eller månadslinser.Den andra sorten jag testade gick bättre, men inte helt bra till en början. Efter några dagar (eller kanske uppemot en vecka) så började det gå det riktigt bra. Efter ytterligare ett par veckor så började det gå så pass bra att jag inte ens kände att jag hade haft dem i under natten. Det kunde ibland, och det kan det än idag, kännas som att det skavde lite på den yttre/övre delen av ögat, vilket jag tror beror på att jag har haft den delen av ögat emot kudden under natten – det där är dock bara en teori jag har. De gånger det skaver lite brukar jag ta ut och tvätta den och skölja ögat (jag använder bara kontaktlins i det ena ögat för att kompensera för det klassiska ”åldersseendet”).

Jag har provat att gå tillbaka till de första dygnet-runt-linserna jag testade, men då blev det likadant som den allra första gången: kletigt på morgonen.

Vad jag vill ha sagt är i alla fall att det kan löna sig att testa några olika sorter, och att det också kan ta en tid innan det fungerar som det ska. Jag hade tur som bara behövde testa två olika sorter. Lycka till!

12 februari 2010:

Jag har börjat spela bas igen

Filed under: Musik — Etiketter:, , , , — Magnus Storm @

Efter många års uppehåll, i runda slängar 12-13 år, så har jag bestämt mig för att börja spela bas igen.

Det började med att jag hälsade på en gammal kompis (Michael, som är gitarrist) som jag spelade med på den tiden; vi hade inte setts på 8-9 år, så det var riktigt kul att ses igen. Vi tog några öl och kollade på ett par gamla videos från den tiden när vi spelade på ett par olika ställen – och jag kände hur lusten att börja spela kom tillbaka.

Det gick ett par dagar, sen föreslog han att jag skulle börja lira med ett coverband, där han var sångare och gitarrist (vilket band det rör sig om avslöjas senare). Bandet hade legat på is i ett par år, men nu verkade det vara dags att köra igång igen. Jag blev lite nervös till en början, men funderade jag på saken (i ungefär trettio sekunder) och tyckte att det lät kul. Problemet var ju att jag, som sagt, inte har spelat på 12-13 år. Skulle jag fixa att komma tillbaka med ett så kort varsel? Han snackade först om gig i maj och efter några dagar började han snacka om spelning redan i mars! Ooops! Och jag som…

Nåja, jag började se över min gamla basutrustning som hade stått oanvänd sen den tiden och bestämde mig för att skaffa en annan bas. Jag hade en Fender Jazzbas och en femsträngad bas av ett märke som jag har glömt, eftersom jag för många år sen tog bort lacken på den och oljade in den istället – som ni förstår så var den därför inte jättedyr, vilket brukar återspegla sig i kvalitén. Det är inga direkta fel på den, men inget speciellt med den heller. Jag bestämde mig för att skaffa en lite bättre femsträngad bas och började leta på Blocket efter lämpliga objekt.

ESP ltd C-305Ganska snart hittade jag en som verkade lämplig: en ESP ltd C-305 för att vara exakt. Killen som sålde den skrev i annonsen att han helst ville byta den mot en Jazzbas, ej Mexico-tillverkad. Eftersom min var tillverkad i Japan (1996) så kontaktade jag honom; han ville ha 7500:- för den. Efter att vi hade testat varandras basar och var nöjda båda två, så bestämde vi oss för att byta rakt av, utan att någon av oss lade pengar emellan. Nöjd och glad åkte jag hem och började slipa bort ringrostigheten.

Basriggen då? Mitt Peavy-slutsteg på 2X400 watt, som är bryggkopplat, och min högtalarlåda med två 15″ element i hade ju stått oanvända i alla dessa år – fungerade de fortfarande? Jag visste att min gamla preamp, en EBS-1, inte var pålitlig eftersom det var ett glapp i den, vilket får högtalarelementen att stå rakt ut och bröla som en gäng brunstiga tjurar när man minst anar det – det var helt enkelt bara till att börja leta preamp! Jag gick in på http://www.pratabas.se/ och frågade om någon där kunde rekommendera en bra preamp som inte kostade skjortan.

Jag fick lite av en chock när jag förstod att separata preamps var helt ute och nästan lite svåra att få tag i – jag stod ju trots allt där med ett rejält slutsteg och tyckte att det kändes onödigt att betala för en topp med integrerad preamp i bara för att jag inte hade någon separat preamp; ett rejält slöseri med pengar helt enkelt.

Jag åkte till MUG för att kolla vad de hade, något måste de väl ha i alla fall! Nej då, de hade inte en enda preamp att erbjuda! Efter att ha snackat med Bruce och Thomas ett tag så lovade de att ringa runt och kolla om de kunde hitta någon åt mig. Jag kontaktade dem igen nu i måndags och de hade minsann letat fram en: en Focusrite Tone Factory. Den hade några år på nacken och hade suttit i ett rack som demo-ex, men skit samma; den hade kostat nästan 8000:- ny och jag skulle få den för 3000 spänn – jag brydde mig inte om att den var begagnad.

Jag satte mig ner, kopplade in en bas, och började skruva på rattarna. Efter en stund så bestämde jag mig för att den var vad jag letade efter; den hade en bra kompressor, justerbar gain och en massa tonkontroller; dist hade den också, något som jag inte kommer att använda så där jättemycket, men i alla fall.

Det enda jag saknade nu var två högtalargaller till lådan; de hade jag slängt ett par år tidigare i tron att jag aldrig skulle ha någon användning för dem. Efter en del letande så bestämde jag mig för ett par på NetOnNet; de var billiga (19:-) och skulle duga till det jag ska ha dem till. Ok, de kanske inte ser så proffsiga ut, men vad f*n. Riggen är klar med andra ord :)

22 januari 2010:

Skyfire 1.5 beta vs Opera Mini 5 beta 2 på Nokia 5800 Xpress Music

Filed under: Internet — Etiketter:, , , , , , , — Magnus Storm @

Skyfire har äntligen släppts (2010-01-20) till S60v5 (operativsystemet Symbian i version 5)! Den har funnits för S60v3 ett bra tag, och nu är det alltså dags för oss med S60v5 att få testa den, och mina förhoppningar var ganska höga före installationen. Här är en lista över vad jag tycker är bättre respektive sämre än med Opera Mini 5 beta 2:

Positivt:

 • Rich media-stöd. Skyfire har stöd för både Flash 10, Ajax och Javascript, vilket den än så länge är ensam om bland webbläsare för smartphones. Den klarar även av att visa PDF-filer, vilka Opera Mini bara kan spara; de måste sen öppnas i en separat applikation.
 • Stabil nätverkskontakt. Opera Mini 5 har en förmåga att tappa uppkopplingen ganska ofta, detta har inte hänt med Skyfire… än.
 • Bra zoom-funktion. Tydlig zoom-funktion med knapp direkt i verktygsfältet.
 • Man söker och skriver in en url i samma fält. Fungerar likadant som på Google Chrome.
 • Skyfire söker på google.se, Opera Mini på google.com. Detta ger olika sökresultat och de resultat man får från google.se är i regel mer relevanta om man befinner sig i Sverige.
 • Recent searches. En lista med de senaste sökningarna man har gjort.
 • Det går att skicka en länk till valfritt mobilnummer. Jag har inte testat, men det ska gå i alla fall.
 • Om det finns en mobilanpassad version av en webbsida, så lägger Skyfire en länk längst upp till vänster.
 • Skyfire fungerar bra på Facebook eftersom man ser sidan som man gör på en dator; det kan vara skönt att slippa en mobilanpassad version eftersom mycket naturligtvis inte syns då.

Negativt:

 • Inga flikar! Ett STORT minus! Om de inte ändrar detta, så kommer Opera Mini att vinna samtliga dueller i framtiden.
 • Sidorna laddar långsammare än Opera Mini. Skillnaden är så pass stor att den inte behöver mätas, den känns.
 • Sidorna renderar långsammare än Opera Mini. Om man scrollar en lång sida så tar det klart längre tid innan man ser innehållet, och texten är väldigt oskarp under några sekunder. Texten är även oskarp några ögonblick när man zoomar in.
 • Ingen stoppknapp. Detta är ett klart minus för den som inte har ”fri” datatrafik, samt vid de tillfällen man hamnar på sidor som inte laddar färdigt, vilket gör att man får ett felmeddelande och bara har två återstående alternativ: att backa till den förra sidan eller gå till en ny webbadress.

När man ska kolla på YouTube-videos så öppnar Opera Mini 5 RealPlayer, Skyfire visar videon direkt i webbläsaren. Detta kan man ju tycka är både bra och dåligt; samtidigt som det är skönt att slippa att ha ytterligare ett program igång, så tycker jag att det är bättre att se YouTube-videos i helskärmsläge, något jag inte har lyckats med i Skyfire; det händer ingenting när man trycker på ikonen för detta.

Man kan synkronisera bokmärken mellan flera smartphones som har Skyfire installerat. För att kunna göra detta samt få en del andra funktioner så måste man skapa ett konto hos Skyfire, vilket man sedan loggar in på för att synkronisera sina bokmärken. Opera Mini 5 har en funktion där man kan synkronisera bokmärkena med Opera 10.

Skyfire 1

Skyfire startsida

Skyfire-konto

Thin Lizzy - Emerald på YouTube

Mina känslor för Skyfire är blandade så här långt, och jag kommer inte att byta ut Opera Mini 5 mot den, i alla fall inte än så länge. Skyfires största styrka ligger i att den har Rich Media-stöd, i övrigt vinner Opera Mini den här duellen; de nackdelar Skyfire har väger såpass tungt. Man måste dock ha i åtanke att detta är den första betaversionen till Symbian V5, samt att det här endast är version 1.5, Opera Mini är som bekant uppe på version 5.

19 januari 2010:

Sluta använda Internet Explorer 6!

Filed under: Internet — Etiketter:, , , , , , — Magnus Storm @

Jag, och många med mig, har gnällt angående Internet Explorer 6 i flera år nu. De tyngsta skälen är att den är marknadens mest utsatta webbläsare för attacker, samt att den bromsar utvecklingen av internet (den har kostat tusentals arbetstimmar världen över eftersom utvecklare har varit tvungna att komma runt alla de buggar som den innehåller). Om det inte finns en företagspolicy bakom, så har du ingen ursäkt för att inte byta till en modernare webbläsare.

Alla webbläsare för PC är gratis (jag vet inte hur det ligger till med Mac, men jag skulle tro att samma sak gäller även där), så det enda det kostar är den tid det tar att installera webbläsaren, vilket du i regel gör på under fem minuter. Fem minuter! Vad är fem minuter mot att förlora de data du har på hårddisken, de har förmodligen tagit många timmar, om inte veckor eller månader, att samla på sig?

Många verkar tro att en ny webbläsare kommer att vara likadan som den gamla, den enda skillnaden är ett nytt skal. Detta är helt fel; moderna webbläsare har nya funktioner, stöd för plugins (små program integrerade med webbläsaren som ger fler funktioner) och är mycket mindre känsliga för intrång än vad Internet Explorer 6 är. Apropå intrång, så rekommenderar både den franska regeringen och den tyska regeringen att folk byter webbläsare. Om till och med två länders regeringar lägger sig i ämnet så är det nog dags för ett byte.

Är du fortfarande inte övertygad om att det är dags? Ok, om jag säger att till och med Microsoft vill att du uppgraderar då?

Här är min rekommendationslista:

 1. Firefox. Det finns massvis med plugins till den och alla är förstås gratis (Firefox är min standardwebbläsare).
 2. Opera. Hade Opera haft plugins på samma sätt som Firefox, så hade den varit min standardwebbläsare. Det finns plugins till en viss utsträckning men inte tillnärmelsevis så många som till Firefox. Opera har ända sen den kom alltid legat i framkant vad beträffar nya, smarta funktioner; den har exempelvis haft mouse gestures (när man kan styra webbläsaren genom att hålla nere höger musknapp och dra den åt olika håll) som standard i många år; detta finns förstås som ett plugin till Firefox :-) Opera har även något de kallar för Opera Turbo, vilket gör surfningen snabbare. Opera var även den första webbläsaren som hade flikar.
 3. Google Chrome. När Google gav sig in på webbläsarmarknaden så var den största skillnaden att varje enskild flik körs som en egen process i deras webbläsare, vilket gör att om en av flikarna skulle krascha (vilket aldrig har hänt mig), så fungerar fortfarande de andra flikarna. Den har dock i skrivande stund dåligt stöd för plugins.
 4. Safari. Jag installerade Safari enbart för att kunna se hur olika webbsidor jag har gjort ser ut i den (webbsidor ser i regel lite annorlunda ut i olika webbläsare), så den har jag inte givit någon ärlig chans. Safari gjordes ursprungligen för Mac, men finns även för PC.

Vet du inte vilken version av Internet Explorer du använder? Klicka på Hjälp uppe i menyraden och välj sedan Om Internet Explorer. Välkommen till nutiden! ;-)

Older Posts »