Magstorm - Bloggen
Bantning är inget för mig – viktminskning med Skaldemans metod kanske fungerar? <> Magstorm – Bloggen

15 augusti 2011:

Bantning är inget för mig – viktminskning med Skaldemans metod kanske fungerar?

Filed under: Viktminskning — Etiketter:, , , , , — Magnus Storm @

Min viktutveckling går åt fel håll, så är det bara – de få gånger jag väger mig (gissningsvis 5-10 gånger per år) visar vågen i genomsnitt lite mer än förra gången. Jag tror att det hade varit lagom att gå ner cirka 10 kilo. Jag har alltid förknippat bantning med svält, så det har aldrig känts som något realistiskt alternativ. Min underbara tjej testade Sten Sture Skaldemans viktminskningsmetod, en variant på LCHF-metoden (Low Carb High Fat), för några år sen med strålande resultat; inte för att att hon egentligen behövde gå ner så mycket i vikt, men hon gjorde det i alla fall. Nu har jag bestämt mig för att testa den och jag ska försöka skriva lite om mina erfarenheter här framöver.

Jag började i lördags efter att ha påbörjat hans bok ät dig ner i vikt. Jag hade först tänkt att läsa hela boken innan jag började, men jag blev så sugen på att börja att jag gjorde det samma dag.

Metoden går lite förenklat ut på att få med så mycket fett och så lite kolhydrater som möjligt i maten. Bye bye potatis, pasta, bröd och öl (det sistnämnda kommer jag nog att fuska lite med…), hello grädde, ost, kött, fisk, fågel och fet mat (utan, eller med väldigt lite kolhydrater).

Så hur har det gått nu efter ett par dagar då? Tja, ganska bra får jag säga. Jag har inte varit hungrig i en enda minut hittills och jag har märkt att mättnaden varar mycket längre än tidigare och att ”hungern” kommer tillbaka väldigt, väldigt långsamt – så långsamt att jag knappt märker det. Det ska bli spännande att se hur lång tid det tar innan man märker någon skillnad på vikten – men de första kilona som man blir av med är visst bara vatten säger de…

Just det ja, det här kanske kan vara bra att ha med:
Startvikt: 96 kg.
Startlängd (ska förhoppningsvis inte förändras) : 192 cm

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar