Magstorm - Bloggen
Kontaktlinser – fåfängans pris <> Magstorm – Bloggen

01 september 2009:

Kontaktlinser – fåfängans pris

Filed under: Kontaktlinser — Etiketter:, , — Magnus Storm @


Jag var på synundersökning igår, börjar se lite dåligt på nära håll (mmm, åldern, jag vet) och eftersom jag är så himla fåfäng när det kommer till glasögon så får jag väl börja med linser då; det är bara en tidsfråga innan jag måste göra något åt synfelet i alla fall, så det är lika bra att ta tag i det.

Tanken är att jag ska ha en lins för långt avstånd (vänster öga) och en för kort (följaktligen höger öga). Jag har normal syn om jag tittar med båda ögonen på långt håll, men kan man vässa den lite så är ju inte jag den som tackar nej till det. Dessutom kanske det går fortare att vänja sig vid dem om man har en stenbumling i varje öga istället får att bara ha en i det ena; för så känns det, som två stenbumlingar. Jag är naturligtvis inte den förste som upplever det så och naturligtvis inte den siste heller.

En annan grej är att det kommer att ta ett tag för hjärnan att vänja sig vid att det är en så stor skillnad mellan ögonen, en liten inkörningsperiod med andra ord. Detta märker man om man har båda linserna i och håller för det högra ögat; då ser jag bättre på långt håll än om jag tittar med båda ögonen utan linser.

Om jag tittar med båda ögonen med linserna i så ser jag sämre på långt håll än vad jag gör utan linser. Detta talar ju för att det tar ett tag för de små grå att lära sig hur det ska fungera. På nära håll ser jag bättre med linserna, hur jag än vrider och vänder på det. Vi får se, i slutet på veckan ska jag få (få och få förresten, 495:- inklusive synundersökning är ju inte gratis, men ganska billigt ändå tycker jag) 15 par endagslinser, då avgörs det om fåfängans pris är för högt :-|

2 kommentarer »

  1. Jag är en av de som begåvats med katastrofsyn… Jag skämtar inte, som liten knackade pappa ur två flaskbottnar åt mig för att göra ett par glasögon. Och jag känner väl igen mig i din beskrivning om stenbumlingar..!! Men ett tröstande ord.. Det blir bättre med tiden!!
    /eva

    Kommentar by Eva - klarar min inte utan linserna — 19 september 2010 @

  2. Jag tackar för de orden.
    Ja, det blev bättre med tiden; men jag började slarva med att sätta i dem och fick börja om med stenbumlingarna ifrån början :lol:

    Kommentar by magnusfahlstrom — 20 september 2010 @

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar