Magstorm - Bloggen
Kontaktlinserna efter tio dagar <> Magstorm – Bloggen

14 september 2009:

Kontaktlinserna efter tio dagar

Filed under: Kontaktlinser — Etiketter:, — Magnus Storm @

Nu har det gått tio dagar sen jag började använda kontaktlinser och jag måste säga att de är bra mycket mindre irriterande och bra mycket lättare att få dit, dock något svårare att få ur eftersom de sitter inne längre. Jag antar att det beror på att det hinner bildas ämnen i ögat som vill stöta bort linserna, vilket i sin tur gör att de ”klibbar fast” hårdare än om man bara har i dem i några få timmar.

Jag somnade på soffan med linserna inne en kväll (jag sov väl i cirka tre timmar, trött efter jobbet) och när jag vaknade var synen minsta sagt suddig. Dagen efter gick jag och köpte ögondroppar på apoteket vilka jag ska använda nästa gång jag somnar på soffan, för det här var varken den första eller den sista gången det hände :roll:

I helgen använde jag inte linserna eftersom mitt synfel inte är så allvarligt och eftersom jag inte har läst någon liten text, vilket i sin tur har gjort att jag helt enkelt har glömt av dem helt och hållet; jag tror samtidigt att det är bra för ögonen att få vila ofta så här i början.

Allt som allt får jag nog säga att det har gått bra hittills, i början kändes det som att det skulle bli betydligt jobbigare att vänja sig.

[Kontaktlinserna från början]

2 kommentarer »

 1. Jag har nog inte råd att vara kinkig när/om den dagen kommer att jag behöver glasögon. Finns inte en chans i universum att någon (inklusive jag själv!) pillar in några linser i mina ögon!! Jag skulle svimma och svimma och svimma en gång till… :O

  Kommentar by Susan — 14 september 2009 @

 2. Äh, det tror du bara, inte skulle du ”svimma” av det? ;-)
  Jag måste erkänna att det är lite obekvämt med kontaktlinser i början, men den känslan mildras ganska snart och det finns ju en del fördelar:

  1. Man har dem med sig hela tiden.
  2. Ska man ha läsglasögon så ”måste” man förmodligen ha flera par; ett par hemma och ett par på jobbet om man inte alltid vill bära med sig dem i ett senilsnöre eller i ett fodral som inte får plats någonstans (jag är lite gammaldags av mig och kör utan handväska).
  3. Man behöver inte punga ut med tusentals kronor på en gång.
  4. Man tröttnar inte på bågarna.

  Ekonomiskt vet jag inte om det skiljer något i längden, det beror ju förstås på hur dyra brillor man köper och hur ofta man byter. Jag funderar på om jag inte skulle ta och köra med en lins eftersom det inte är någon större skillnad på vänster öga med eller utan lins (vänster öga ska jag se bra med på långt håll).
  Jag tror faktiskt att jag har fastnat för det här med kontaktlinser. Det kanske inte är så dumt i alla fall? ;-)

  Kommentar by Magnus Fahlström — 15 september 2009 @

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar