Magstorm - Bloggen
Längtar till Sweden Rock Festival <> Magstorm – Bloggen

17 mars 2009:

Längtar till Sweden Rock Festival

Filed under: Positivt — Etiketter:, , , — Magnus Storm @

Hulken i toppform!Sweden Rock Festival 2009 lockar allt mer och mer. Biljett inköptes medan man fortfarande fick en 4-dagarsbiljetterna till priset av en 3-dagarsbiljett, nu får man ju betala ungefär 600 spänn för enbart onsdagsbiljetten; vad man får betala hos vissa ”ombud” vill jag inte ens veta.

Längtan dit blir i alla fall starkare för var dag som går och det ryktas att Hulken är i toppform i år! En herre på Bilprovningen hade visst sagt att det fanns torrsprickor på ett av bakdäcken, men vad gör väl det när den har dubbla däck? Är den inte tjusig så säg? Det är nästan så att man längtar lite grand efter själva resan också, men denna längtan lär väl i och för sig övergå i frustration så fort man blir påmind om prestandan:

 • 38 modiga hästkrafter.
 • Fem växlar (om man räknar med backen) med väl avvägd utväxling i förhållande till ”motorstyrkan”.
 • 0-100 kan man tyvärr inte mäta eftersom den inte kommer upp i mer än 80 km/h, vilket uppskattningsvis tar cirka 2 minuter (jag skojar inte, uppförsbackar är en mardröm).
 • Musikanläggningen består av en löstagbar standardbilstereo (man tar loss hela stereon alltså, inte bara fronten) och två små klothögtalare, helt oförmögna att överhuvudtaget återge basfrekvenser.
 • Styrservo: skojar du?
 • Röd lampa på instrumentpanelen som varnar för övervarvning (uppskattningsvis 4000 varv/min). Man bör följa lampans ”rekommendation” annars kan Hulken bli tjurig under några mil för att sen återgå till sitt normala, goda humör.
 • Grön lampa på instrumentpanelen som blinkar en gång för att påminna föraren om att han/hon just har börjat blinka. Tanken med att den bara blinkar en gång har vi inte riktigt kommit underfund med, minnesträning kanske?

Vad ska man ha med sig till festivalen då? Eftersom vi firar tioårsjubileum i år så har jag en lista utöver det uppenbara, som oömma kläder och sånt, som jag kan rekommendera för novisen:

 • Hörselproppar av god kvalitet. Proppar säljs/skänks visserligen inne på området men är av den gamla hederliga typen som man först kramar/rullar och som sen sväller inne i hörselgången vilket gör att de även utestänger ljud som man vill höra, som exempelvis musik eller vänner. Det kan vara bra att ha proppar som sväller också om man vill sova på natten och bor bredvid en som inte vill sova på natten.
 • Solglasögon . Ett måste om man ska kolla på ett band med solen snett i ögonen; jag blev nästan snöblind en gång för några år sen.
 • Vattendunkar . Det är härligt att kunna borsta tänderna efter ett par dagar, tro mig. Detta beror till stor del på var man bor nånstans, vissa campingar har rinnande vatten. Rena lyxen.
 • Badbyxor och frottéhandduk (jo, man kan faktiskt bada där).
 • Ostbågar . En mycket viktig ingrediens för en lyckad festival. OLW förstås, allt annat är ju bara misslyckade substitut.
 • Tabletter för sur/kass mage efter alla ostbågar man har käkat.

Banden då? För mig finns det några självklarheter som exempelvis Dream Theater och Heaven & Hell men jag tänker spana in en del andra band också förstås; kanske hittar man nåt guldkorn?

8 kommentarer »

 1. Hallå min goda gobbe!
  Jag ligger i sofffan o slöar. Klockan är över 12 och det är kanonväder ute. Fick i båten igår och idag är första dagen på mycket länge som jag unnar mig en slö le soff special :-) muhuhahahaha
  God recension av Hulken får jag säga! Man läääääängtarrrrr!

  Kommentar by Gobbe — 01 maj 2009 @

 2. Du behöver inte köpa med dig proppar av god kvalite till SRF. Det är jag som delar ut gratis engångsproppa där och jag har även till festivalpris både Killnoise och er20 (de med dämrör/filter som kapar rakt över frekvenserna). Du är välkommen till mina tält direkt innanför entren eller nere mellan de två största scenerna.

  Kommentar by Cathrine TinnitusKonsulten — 16 maj 2009 @

 3. Och jag som har kört med samma ”musikproppar” i tusen år nu; kanske dags för mig att uppgradera…? :-)

  Kommentar by Magnus Fahlström — 18 maj 2009 @

 4. Kom du och hämtade riktiga proppar? :) kyligt som bara den på årets festival… hoppas nästa års blir varmare.

  Kommentar by Cathrine — 11 juni 2009 @

 5. Nej, jag gjorde faktiskt inte det och det värsta är att jag verkligen borde ha gjort det eftersom jag inte kunde hitta mina gamla trotjänare; jag tror att det var därför som det var så dåligt väder i år ;-)
  Ja, kallt som bara den var det; tur att man bodde i Hulken så att man slapp få sina grejor blöta i alla fall…

  Kommentar by Magnus Fahlström — 12 juni 2009 @

 6. Du kan lära dig lite om de olika propparna på Sommar PLUS SVT från Sweden Rock på Torsdag. Bara ett tips :)

  Kommentar by Cathrine — 16 juni 2009 @

 7. Det tipset tackar vi för :)
  Sålde du många proppar förresten?

  Kommentar by Magnus Fahlström — 17 juni 2009 @

 8. Jag delar ut ca 20 000 proppar gratis och lånar ut kåpor till barnen XXX antal gånger under festivalen.. så nog borde jag räddat hörseln på minst hälften av dem som var där :)

  Kommentar by Cathrine Forsberg — 17 juli 2009 @

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar