Magstorm - Bloggen
LCHF – en iakttagelse kring den temporära effekten av större, enstaka, kolhydratintag <> Magstorm – Bloggen

08 september 2011:

LCHF – en iakttagelse kring den temporära effekten av större, enstaka, kolhydratintag

Filed under: Viktminskning — Etiketter:, , , , , — Magnus Storm @

I lördags var det kräftskiva med tillhörande öl i relativt stora mängder och under många timmar. Jag undvek kolhydrater i fast form så långt jag kunde eftersom jag ville testa om jag skulle få ont i magen av enbart kolhydrater i flytande form, som jag fick förra gången det var fest – öl blev det som sagt mycket av.  Dagen efter hade jag inte alls ont i magen, men frågan är om det berodde på, eller i alla fall dämpades, av att jag drack stora mängder vatten de sista timmarna (jag kom inte i säng förrän cirka 05:30 på söndagsmorgonen och öldrickandet började vid 13:30-tiden dagen innan).

Om man tittar på hur viktdiagrammet såg ut efter förra gången det var fest, så verkar det som att det tar cirka tre-fyra dygn att komma ner i den vikt man hade före festandet började (jag har ett uppdaterat diagram som jag kommer att visa när det har gått en månad, så jag har mer historik än vad som syns just nu). Jag tror knappast att den siffran är särskilt exakt, men det verkar i alla fall vara en liten fingervisning – om jag intar större mängder kolhydrater så slänger jag cirka tre-fyra dygn av LCHF-bantningen i soptunnan. Vad det får för effekt på längre sikt vet jag inte – det kanske bomsar effekten i flera dagar? Med tanke på hur kort tid jag har hållit på med dieten så har det ju varit ganska mycket festande :roll:

Jag tänkte att jag skulle lägga ut ett diagram när det har gått en månad sen jag började med Skaldemans viktminskningsmetod; det blir alltså någon gång kring den 13/9. Jag lovar inte ett exakt datum men jag ska göra så gott jag kan.

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar