Magstorm - Bloggen
Skaldemans diet efter drygt en vecka <> Magstorm – Bloggen

22 augusti 2011:

Skaldemans diet efter drygt en vecka

Filed under: Viktminskning — Etiketter:, , , — Magnus Storm @

Nu har jag följt Sten Sture Skaldemans riktlinjer för viktminskning så gott jag har kunnat i nio dagar, och det här är vad jag har ätit och druckit under den perioden (taget fritt ur minnet):

 • Köttfärs.
 • Kyckling.
 • Bacon.
 • Grädde.
 • Kryddor.
 • Linfrö.
 • Solrosfrö.
 • 2 tomater (det ska man äta sparsamt av, därav mängden).
 • Isbergssallad.
 • Gurka.
 • Fetaost.
 • Färskost med olika kryddor.
 • ”Vanlig” ost (Gouda).
 • Smör.
 • Vatten (mycket mer än tidigare av den varan).
 • En klunk mjölk efter en fettrik måltid (den smakade sötare än vad den gjorde tidigare).
 • Några skivor påläggskorv.
 • Många skivor ”hamburgerkött” (ett smörgåspålägg som de kallar så).
 • Majonnäs.
 • Yoghurt (inte tillåtet enligt hans riktlinjer).

Till frukost har jag oftast ätit yoghurt med linfrö och solrosfrö och ett par tuggor rent smör (det låter kanske äckligt, men det är helt ok). Det är kanske inte idealiskt att börja dagen med det man helst inte ska äta (yoghurt), men jag har gjort det av praktiska skäl. Middagarna har oftast bestått av köttfärs med olika kryddor.

Här är några av mina erfarenheter:

De första dagarna hade jag svårt att avgöra om jag var hungrig eller inte; samtidigt som magen kändes full så fanns det ändå ett slags tomrum i den. Min teori är att den inte var van vid att få så lite kolhydrater – jag provade att äta en tomat och då gick det över. Efter cirka en vecka var den känslan borta.

Jag upplever inte att maten har känts alltför enformig under den här perioden, men det kommer säkert framöver – jag har ju precis börjat med den här dieten. Jämfört med traditionell bantning genom att äta mindre, vilket jag har provat under ett par dagar för några år sen, så tycker jag att det här går som en dans.

Vad har hänt med vikten då? Tja, jag har gått ner 2,5 kilo. Det tog sex dagar, efter det har det inte hänt nåt speciellt; jag ökade till och med i vikt med något enstaka kilo under ett par dagar, men jag har hört att det är normalt att man går upp eller ner något kilo ibland – det är väl mest vatten gissar jag. Jag gissar att de 2,5 kilo jag har gått ner också mestadels är vatten.

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar