Magstorm - Bloggen
Skaldemans diet efter en månad <> Magstorm – Bloggen

13 september 2011:

Skaldemans diet efter en månad

Filed under: Viktminskning — Etiketter:, , , , , , — Magnus Storm @

Nu har det gått en månad sen jag började med LCHF-dieten (13 augusti-13 september), och i det stora hela tycker jag att det har gått bra. Det har gett en viss viktminskning (som mest cirka 4,5 kg inklusive vatten) och har inte varit så besvärligt ur ett praktiskt perspektiv som jag hade trott – jag hade befarat att det skulle innebära mer arbete, både med själva maten och med omgivningens åsikter.

En sak som jag inte har tagit med i ekvationen är att jag började träna igen för ett par veckor sen (jag har i skrivande stund gjort fem pass, två i veckan, sen jag började), något som förmodligen har gett en viss ökning av muskelmassan och därmed totalvikten. Hur mycket detta är mätt i hekto har jag ingen aning om – vågar man gissa på ett halvt kilo totalt, utspritt lite här och där på kroppen? Eftersom jag inte vet hur mycket det är, kommer jag inte att ta med det i diagrammet nedan; man får helt enkelt ha det i bakhuvudet bara.

En sak som jag har glömt att skriva om är att mitt eksem (mjälleksem) periodvis har blivit värre av den här kosten. Jävla Skaldeman! ;)

När jag ändå är inne på saker som jag har glömt så kan jag ju lika gärna ta med att min mage har blivit bättre.  Jag brukar i vanliga fall ta magmedicin en eller ett par gånger i veckan för att hålla magsyran i schack, men nu har jag bara tagit ett par-tre stycken på en månad, och det i förebyggande syfte. Jag ska prova att sluta med medicinen helt och hållet nu och se vad som händer.

Jag kommer att fortsätta med dieten, och min nu uppsatta målvikt är 85 kg. Jag kommer också att skriva lite om hur det går vartefter det händer något speciellt, om det nu gör det. Förresten, känner jag mig själv rätt så kommer jag nog att skriva även om det inte händer något märkvärdigt. Jag kommer att fortsätta bekämpa bulan där fram tills den är borta, eller åtminstone kraftigt reducerad – ja, bulan ovanför bältet alltså.

Viktkurva över Skaldemans diet efter en månad.

1. After work med kolhydrater i både fast och flytande form.

2. Kräftskiva med kolhydrater, huvudsakligen i flytande förm (öl).

3. Två öl cirka tio minuter efter avslutad måltid.

Vad tror du? Är det läge att testa själv?

 

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar