Magstorm - Bloggen
Tillbaka i verkligheten <> Magstorm – Bloggen

03 augusti 2009:

Tillbaka i verkligheten

Filed under: Diverse — Etiketter: — Magnus Storm @

Ja, då sitter man här efter den första arbetsdagen och undrar vad som hände med semestern egentligen? Jag menar, dåligt väder, inte så speciellt många roliga aktiviteter och lite jobbande med huset. Hur kul hade jag egentligen? Hur kan det då komma sig att den känns som den kortaste semestern någonsin? Hade jag verkligen fyra veckor? Har jag räknat fel? Underligt…

Min nya gitarrEn rolig sak som hände var ett impulsköp jag gjorde. Det började med att en fingerflink kompis skulle komma på besök ett par dagar senare. Eftersom min förmåga att spela gitarr är minst sagt usel och en gammal nylonsträngad gura som har stått och dammat i ett hörn har två G-strängar istället för en G-sträng och en D-sträng, så tyckte jag att det kunde passa bra att stränga om den lagom till han skulle komma. Glad i hågen gick jag in på Musikanten i Kungälv och skulle köpa ett set.

När jag sneglade lite åt höger så såg jag några stålsträngade akustiska gitarrer som stod där och såg alldeles bedårande ut och eftersom jag inte hade varit inne i en musikaffär på flera år så gick jag fram till dem och plockade ner en, kände lite på den, tittade halvt förvånad på prislappen där det stod tusen spänn (ett sjysst pris för en Squire, tyckte jag), funderade ett par korta ögonblick och började testa den lite för att se så att intoneringen inte var alldeles åt skogen, vilket den inte var. Visst, helt perfekt var den ju inte, men helt OK om man bara ska ha den till att lira ackord. Strängarna satt visserligen ganska högt på den, men det går ju att justera senare om man skulle vilja göra det, tänkte jag.

Så efter att ha varit ute efter ett set nylonsträngar så gick man hem med en sprillans ny gura istället. Min fingerflinke kompis blev förvånad när jag berättade att den bara kostade tusen spänn och lät faktiskt sugen på att köpa en egen eftersom han bara har en nylonsträngad hemma hos sig. Så det kan gå ibland :)

Har du gjort nåt härligt impulsköp den senaste tiden?

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar