Magstorm - Bloggen
Twitter – något för mig? <> Magstorm – Bloggen

13 augusti 2009:

Twitter – något för mig?

Filed under: Internet — Etiketter:, , , — Magnus Storm @

Om man är ute på internet mycket, vilket jag är, så har man i evigheter och till leda hört väldigt många lovprisa Twitter (eller Bloggy, eller kanske Jaiku) som en av dagens och framtidens stora grejor; många anser det vara mer eller mindre korkat att inte ha ett Twitter-konto, men jag vet samtidigt att det finns många som, liksom jag, inte är fullt så entusiastiska och som har svårt att hitta någon egentlig anledning att skaffa ett konto.

Det vanligaste argumentet emot att skaffa ett Twitter-konto brukar var något i stil med: ”vem bryr sig om vad jag åt till lunch?” eller liknande. Visst, det lär väl knappast intressera någon annan än min mamma och är väl inte vad man bör lägga så många ”tweets” på (så kallas ett inlägg man gör i Twitter), om man nu inte bara har ett konto just för att hålla mamma informerad om vad som händer i ens liv just nu vill säga (men jag tror knappast att hon har ett Twitter-konto). Vem är det då som kommer med liknande uttalanden? Den som inte har förstått grejen, eller den som faktiskt inte har någon anledning att skaffa ett konto?

Många av de som förespråkar Twitter i affärsmässigt syfte antar jag jobbar inom branscher som exempelvis olika internettjänster, telekom eller annan elektronik. De människor som följer dem på Twitter har (förmodligen) betydligt bättre koll på ”mediebruset” än de som är inom den bransch jag är i: maskindelar; allt ifrån gummidämpare och gångjärn till maskinfötter och sortimentlådor, där känns Twitter ganska avlägset. Jag kanske är fördomsfull, men man kan nog anta att medelåldern är avsevärt högre och att kunskap och intresse ligger på en avsevärt lägre nivå om man är i den bransch jag är i; vem kommer att följa mig på Twitter om ingen/få ens vet vad det är?

”Men killen har ju en blogg!”, tänker du kanske? Javisst, men den tycker jag fyller en lite annan funktion än en så kallad mikroblogg eftersom man inte är begränsad till 140 tecken i varje inlägg, vilket ger ett större utrymme för missuppfattningar; ett inlägg i bloggen känns därför lite mer ”genomarbetat” och som något som har krävt en stunds eftertanke. Anledningen till att jag överhuvudtaget gjorde en hemsida var att jag var så förbannad på dels Nokia Care, och dels min pelletsbrännare PellX. Bloggen var något jag lade till senare.

Så hur ska man då se på Twitter egentligen? Ett kraftigt nedbantat Facebook avsett för mina närmaste? En seriös affärskanal? En skvallerkanal? En öppen ICQ eller Windows Live Messenger? Det beror ju helt på vem man frågar…

Jag skulle behöva en konkret anledning att skaffa mig ett Twitter-konto om jag nu ska göra det. Har du några idéer?

EDIT: Jag ändrade sedermera åsikt och skaffade mig ett konto på http://twitter.com/magstorm vilket jag inte har ångrat; det har givit mig en ökad insikt i frågor som ligger mig varmt om hjärtat och jag tycker att det är ett bra sätt att ta pulsen på det som pågår :)

4 kommentarer »

 1. Jag har inte heller fattat poängen med Twitter. Jag har heller inte hittat någon som kan förklara fenomenet så att jag ens skulle kunna tänka på saken. Att skaffa det själv alltså. Nej, jag tror att jag stannar här i min bakåtsträvande verklighet och saknar den gamla goda VHS tiden.. Hi hi hi.. (Jo, det är faktiskt sant!)

  Kommentar by Susan — 28 augusti 2009 @

 2. VHS ja, jag kan ju inte säga att jag blev direkt glad när min gamla VHS-bandare dog. Jag har bland annat en inspelning från när jag spelade i ett coverband på en MC-klubb (som senare blev HA) och det blir ju liksom inte av att man skaffar en bandare bara för att kunna ”digitalisera” den inspelningen :-|
  Men men, man kan ju samtidigt inte förneka att DVD (eller Blue Ray) har sina fördelar, jag kanske kan få låna en VHS-bandare av någon vänlig själ en dag :-)

  Kommentar by Magnus Fahlström — 31 augusti 2009 @

 3. Tjena Gobbe!
  Jag har ju alltid legat lite efter min tid så det passar ju fint att hitta detta snart ett år gamla inlägg.
  Nästa gång du kommer hem till oss på middag eller annat skojs så ta med dig dina VHS:are
  så skall vi med gemensamma krafter nog få igång vår LG med överföring VHS-DVD.
  Lev väl med land!
  Mvh Gobbe2

  Kommentar by Gobbe2 — 09 juli 2010 @

 4. Vilket erbjudande; alldeles för frestande för att inte hoppa på! Ja, man har ju lite gammalt skräp liggande som kunde vara kul att få se (eller sviker minnet nu, det kanske inte är så kul som man vill tro?). Måste köpa en packe skivor bara. Lev väl med Land!

  Kommentar by magnusfahlstrom — 09 juli 2010 @

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar