Magstorm - Bloggen
Uppgradera INTE till Nokia PC Suite 7.1.26.0! <> Magstorm – Bloggen

01 maj 2009:

Uppgradera INTE till Nokia PC Suite 7.1.26.0!

Filed under: Negativt — Etiketter:, , , — Magnus Storm @

Skrivet i vredesmodigt sinnelag:

Jag köpte en ny mobiltelefon för några dagar sedan: en Nokia 5800 XpressMusic, eftersom min Nokia N95 surrar så förbenat när man snackar i den och det inte längre hjälpte att blåsa och suga, blåsa och suga på högtalaren, ett trick som har fungerat ett bra tag nu. Sen är det ju alltid kul med en ny ”gadget” också, så det gjorde mig inte så himla mycket.

När jag skulle föra över några låtar från en CD-skiva så öppnade jag Nokia Music Manager och fick ett meddelande om att det fanns en uppgradering. Med förhoppningen om att den aktuella uppgraderingen fyllde någon positiv funktion så klickade jag glatt JA på frågan om jag ville uppgradera, det var säkert nån buggfix eller nåt…

Efter omstart, uppgraderad och klar, så öppnade jag Nokia Music Manager igen, bara för att inse att den hade blivit ”uppgraderad” till att enbart ha funtionerna Spela, Spola framåt och Spola bakåt. Rippa CD-skivor? Glöm det! Den funktionen ingår numera inte i standarversionen, eller som Nokia uttrycker det i Hjälpen: ”Det här programmet ingår inte i Nokia PC Suite Starter Edition”. Nähä?!? Bra jobbat!!! Är det skivbolagen som spökar månne?

Härligt Nokia! Tag 2, betala för 3…

2 kommentarer »

  1. Kan du inte bara lägga över filerna på massminnet direkt? Typ ansluta via kabeln och sen bara dra över de filer till en ”musikmapp” på disken som kommer upp i den här datorn.

    Kommentar by Anton — 09 maj 2009 @

  2. Jo, visst kan jag göra det, men det smidiga med hur programmet fungerade innan uppgraderingen var att man bara kopplade telefonen till datorn, satte i CD-skivan och tryckte på ”För över till telefonen” (eller vad det nu stod för nåt). Programmet både rippade och förde över filerna till massminnet, smidigt som bara den :-)

    Kommentar by Magnus Fahlström — 12 maj 2009 @

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar