Magstorm - Bloggen
Visslande, omusikaliska arbetskamrater <> Magstorm – Bloggen

02 juli 2009:

Visslande, omusikaliska arbetskamrater

Filed under: Negativt — Etiketter: — Magnus Storm @

Hur kommer det sig att det alltid är de mest omusikaliska som låter/visslar mest på mitt arbete? Bristande förstånd? En sadistisk önskan att reta folk? Och vad beror på det att de nästan alltid måste vissla på ”Bjällerklang”, ”Nu är det jul igen”, ”Imse Vimse Spindel” eller ”Bä, bä, vita lamm” och andra barn-/högtidsvisor?

Jag vet att musik för er är något totalt obegripligt: en outgrundlig ljudmassa som framförs i ett visst tempo, ofta ackompanjerad av trummor (såna där som man slår med pinnar på, ni vet). I det ena fallet (Visslare #1) sträcker sig ”musikaliteten” till att kunna avgöra om nästa ton har en högre frekvens än den föregående. Hur mycket? Tja, det räcker väl med ungefär hur mycket? Eller? I det andra fallet sträcker sig musikaliteten något längre; Visslare #2 kan ibland vissla uppemot 4-5 toner efter varandra innan det är dags att slumpmässigt byta tonart. För vissa av oss andra betyder musik någonting, det är någonting som väcker känslor inom en, inte bara bara en obegriplig ljudridå som man har som bakgrundsljud på fester för att skyla pinsamma tystnader.

Det är för mig totalt obegripligt hur de som sitter i samma rum som Visslarna står ut. Jag har frågat dem; ”man vänjer sig” påstår de. Mmm… eller hur? Jag ska inte gå in på hur det möjligtvis ligger till med deras musikalitet, de har ju i alla fall vett att hålla käften.

Jag vet att ni gör det för att jävlas; det bara måste vara så. Eller?

På mitt jobb är det alltid jul… varje dag… året runt… där härskar en stark tro på tomten. Nu är det jul igen!!!

Vad skönt det ska bli att gå på semester imorgon :-)

2 kommentarer »

  1. Hmm.. jag har gått och nynnat på ScoobyDoo låten i flera dagar.. Undrar om jag faller under din kategori av omusikaliska, sadistiska personer..? ;)

    Kommentar by Susan — 18 juli 2009 @

  2. Eftersom jag inte vet hur det låter när du visslar så är det ju svårt för mig att avgöra hur ”plågsam” du är ;-)

    Jag vill inte leka Gestapo, men ibland blir det bara för mycket…

    Kommentar by Magnus Fahlström — 03 augusti 2009 @

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar