Nokia Care - var god lyft luren!

Nokias support är verkligen underbemannad

Jag har en Nokia N95 där GPS:en fungerade sämre (den fick svårare att hitta satelliterna) och abonnemanget på röststyrningen slutade fungera efter uppgradering till mjukvara 20.0.015. Vad gör man då? Man kontaktar naturligtvis Nokia Care! Nokia Care är säkert en god tanke, men:

Efter en timmes väntande på Nokia Care's support så bryts samtalet, och en timme är inte ovanligt, Nokia Cares ansvariga verkar resonera på följande sätt: "Det finns ju ingen i hela världen som sitter och väntar i en hel timme på att få prata med oss om en mobiltelefon, så vi bryter helt enkelt samtalet efter en timme". Detta har hänt två gånger!!! Undrar om ni som bestämmer hur många de ska vara på supporten vet var pengarna till er lön kommer ifrån?!? Ni kanske inte får nån lön? Löneutbetalningarna kanske fungerar lika dåligt som resten av den supportrelaterade delen av er verksamhet?

Nokia Care - var god lägg på luren! är det den inställningen ni har gentemot era kunder?

Efter ytterligare flera dagars tålamodssamlande så gjorde jag ett nytt försök och, tro det eller ej, jag kom fram redan efter cirka 40 minuter! YES! En trevlig kille hjälpte mig genom att ge mig koden till den röstnavigering som man får använda i tre år om man betalar 70€ och som jag aldrig fick när jag betalade för den (numera kan man bara teckna avtal för ett år i taget, de tjänade väl för lite pengar). Den ingår nämligen inte när man köper sin telefon för över 6000 spänn (detta var i augusti 2007)! Det är inte utan att man börjar överväga annan GPS-mjukvara bara för sakens skull. Att GPS:en fungerade sämre efter uppgraderingen kunde han tyvärr inte göra någonting åt.

Här är några frågor du bör ställa dig innan du bestämmer dig för att ringa:

  1. Är du beredd att slänga bort ett ansenligt antal minuter av ditt liv på att sitta och lyssna på gräslig och helt menlös musik?
  2. Finns det inget annat sätt du kan få hjälp på?
  3. Finns det verkligen inget annat sätt du kan få hjälp på? Kompisar? Forum? Bloggar?
  4. Hur mycket betyder din mobiltelefon för dig egentligen? Ska du inte nappa på det där erbjudandet du läste om där du kan knalla hem med en mobiltelefon som du bara har betalt en krona för (visserligen bara tills vidare)?

Allvarligt talat, ni som ansvarar för hur Nokia Care ska fungera, tänk om! Det är mig och alla andra som köper era telefoner som ni lever på, så enkelt är det.

Här är några andra som har liknande derfarenheter:

... bara för att nämna några...

 Nokia Care - var god lyft luren!

[2009-09-10] Nu har det gått ett bra tag sen jag skrev det här och sist jag kontaktade Nokia Care så gick det faktiskt riktigt hyfsat!